Wat als… je kindje gepest wordt op school en je niet goed weet hoe je hier als ouder, grootouder, grote broer of zus mee moet omgaan? Wat als… je lieverd vraagt wat dat nu juist is, verliefd zijn op iemand? Allemaal thema’s waar je kindje hoogstwaarschijnlijk mee te maken krijgt. Van verliefdheid tot jaloersheid. Van kwaadheid tot onzekerheid. Schrijfster Annick Beyers kaart ze allemaal aan in haar kinderboeken aan de hand van twee wijze beren, genaamd Oscar & Felix.

Knusse voorleesmomenten

Zoveel mogelijk ouders, grootouders en kinderen voorzien van een knus voorleesmoment, dat is de missie van schrijfster Annick Beyers. Daarom laat ze hen kennismaken met de berewijze knuffelberen Oscar & Felix. Daarnaast maken de boeken moeilijke thema’s en gevoelens bespreekbaar met kinderen, en die wijsheid verspreidt ze graag naar ouders, grootouders, juffen en meesters. Vervolgens wil Annick ook graag haar boeken zelf verkopen en de voorleesmomenten die ze geeft in de lagere scholen in de kijker zetten. Om deze doelen waar te kunnen maken, deden Oscar & Felix beroep op de expertise van Mundo Digitalis om de volledige promotionele en communicatieve aanpak vast te pakken.

Meet Oscar & Felix! 

Om mensen kennis te laten maken met Oscar & Felix, maakten we eerst een gebruiks- en onderhoudsvriendelijke website. Dit is een platform waar ieder kan kennismaken met de avonturen van de twee teddyberen, waarbij een blog, webshop en een aparte speelhoek werd voorzien om de fans te entertainen, engageren en inspireren. De website werd voorzien van allerlei leuk beeldmateriaal, tekeningen en filmpjes die zowel mama, papa, grootouders, juffen en meesters kunnen bekoren.

Hoedoededa?

De prachtige tekeningen uit de boeken, gecombineerd met  bijpassende, eenvoudige boodschappen maakten het mogelijk om de grote educatieve waarde van de boeken met het grote publiek te delen. Daarnaast werkten we ook een helder content plan uit voor de verschillende social media kanalen die Oscar & Felix rijk zijn. Om die meer kracht bij te zetten werden er verschillende advertenties verspreid over Facebook en Instagram, met twee doelstellingen: het publiek laten kennismaken met de voorleesverhalen van Oscar & Felix en ze aanzetten tot het aankopen van de berewijze boeken. Voor een zomer vol leesplezier.

 

Ben jij ook op zoek naar een 360° doorlichting van je communicatie?  Laat ons je dan op de kaart zetten. Bespreekbaar over een tas koffie, thee. Maar iets sterkers hebben we ook in de aanbieding!