Het Verbond der Vlaamse Tandartsen, de Katholieke Universiteit Leuven, Universiteit Gent en de Vlaamse Beroepsvereniging Tandartsen sloegen de handen in elkaar en richtten het Vlaams Instituut voor Mondgezondheid op. Dit instituut heeft als doel om dé referentie te worden voor preventieve mondzorg in België. Om dat doel te realiseren en daarnaast de preventiecampagnes onder aandacht te brengen, creëerde Mundo Digitalis één sterk merk van waaruit de verschillende instanties nu gestructureerd kunnen communiceren.

Strategische avontuur van Gezonde Mond

Om tot dit sterke merk te komen, werkten we samen met WeAreDaniel. Zij zorgden ervoor dat de vier betrokken partijen op één lijn gebracht werden, net als de bepaling van een heldere huisstijl en het ontwerp van het logo. Zo zag het merk “Gezonde Mond” zijn levenslicht.

Vermits Gezonde Mond een initiatief is dat zich inzet voor de algemene mondgezondheid, richt de organisatie haar boodschappen en initiatieven op verschillende doelgroepen. Die worden via intermediairs en partnerorganisaties benaderd. Om deze doelgroepen op een heldere en directe manier te kunnen bereiken, was er nood aan een duidelijke website waarop de communicatie naar een gerichte groep plaats kon vinden. Deze taak nam Mundo Digitalis op zich.

Weg naar gezonde mondhygiëne

Als eerste stap in de websiteontwikkeling werden de wireframes opgesteld en afgestemd op de verschillende verwachtingen van de doelgroepen. In deze fase was het van belang dat de informatie overzichtelijk en makkelijk raadpleegbaar bleef voor elk segment. Ook werd het logo van Gezonde Mond in de vorm van een fris website design uitgetekend, met duidelijke routes en adviezen. Tot slot werden al de teksten onderworpen aan een grondige analyse zodat de tone of voice volledig in lijn lag met de rest van het merk Gezonde Mond. Zo werden alle elementen getransformeerd tot één coherent geheel.

Met trots kunnen we daarom meedelen dat gezondemond.be werd geboren. Deze pasgeborene helpt ons allen met tips, tricks en hulpmiddelen voor een betere mondhygiëne!

Wat kunnen we voor jou betekenen?

Pssst! Kan ook jouw merk eens een nieuwe spoeling gebruiken, of ben je op zoek naar een ijzersterke website die je missie, visie en imago in de spotlights zet?

Ontdek waar Mundo Digitalis je mee kan helpen, of kom is gezellig buurten met een tas koffie in de hand!