Coming soon: Facebook at Work

Tegenwoordig zijn ‘instant messaging’ of chat programma’s op de werkvloer erg in. Tools zoals ‘Slack’ laten het toe om met je collega’s te chatten, projecten te delen, teams te vormen, videocalls te maken… Deze tools worden gezien als de interne vervanger van e-mail. Uit een recent artikel van Bloomberg Business dalen de interne mails met 70% door het gebruik van zo’n tool. Ze spreken ook over sociale media dat interne mails vervangen.

Met Facebook at Work wil het populaire sociale media platform inspelen op deze groeiende trend in de zakelijke markt. Facebook at Work laat je toe een werkprofiel te creëren dat bedoeld is voor je professionele leven. Via dit profiel kunnen collega’s communiceren en samenwerken in een professionele omgeving. We zien het vaker dat collega’s chatten via Facebook. Hiervoor gebruiken ze vaak hun persoonlijke account. Vaak houdt dit ook in dat ze via hun persoonlijke account contact moeten leggen met klanten. Niet erg professioneel dus. Met Facebook at Work houd je je professionele activiteiten strikt gescheiden in een meer “gecontroleerde” omgeving.

Hoezo? Facebook op de werkplek?

Momenteel worden er binnen bedrijven heel wat interne e-mails verzonden. Vaak komen deze berichten tussen alle andere e-mailcommunicatie terecht, waardoor de mailbox snel onoverzichtelijk wordt. Met tools zoals Facebook at Work en Slack houd je interne communicatie gescheiden en behoud je het overzicht. Je kan dan heel snel een chatbericht sturen naar een collega met een directe vraag. De ontvanger ontvangt een push-notificatie op zijn computer of smartphone met jouw vraag, en kan je snel een antwoord bieden.

Facebook at Work bevordert ook de samenwerking tussen collega’s. Je kan teams vormen op basis van projecten of taken en onderling bestanden delen, vragen stellen, videocalls houden, … En dit alles binnen de vertrouwde Facebook interface, zodat gebruikers makkelijk alles terugvinden.

Facebook at work

Wanneer je de sociale media van derden onderhoudt, wordt ook de samenwerking met de klant professioneler. Vandaag moet je via een persoonlijke account vrienden worden met de klant om zijn/haar bedrijfspagina te beheren. Je klant krijgt zo ook updates uit je persoonlijke leven. Met Facebook at Work vermijd je dat je klanten toegang hebben tot je gênante vakantiefoto’s.

Een blik in de toekomst

Facebook at Work kan een heel belangrijke rol spelen in ons professionele leven. Door het grote gebruikersaantal van Facebook, wordt het een instapklare tool voor professionele samenwerking. Concurrenten als Slack zullen het moeilijk krijgen om meerwaarde te bieden.
Facebook speelt nu al een heel belangrijke rol in je persoonlijke communicatie. Via Facebook at Work vindt het sociale platform ook zijn plaats in ons professionele leven. Een slimme zet, lijkt ons!

Momenteel is Facebook at Work enkel beschikbaar als testplatform in enkele grote testmarkten. Over een uitrol naar Europa is nog niets bekend. Wij kunnen alvast niet wachten om de tool uit te proberen.

Kan jouw interne communicatie nog wat efficiënter verlopen? Of heb je nog vragen omtrent je Facebook campagne? Neem gerust even contact met ons op en we bekijken het samen bij een lekkere kop koffie.

Bron screenshot: Team Lewis
Bron header image: Shutterstock

Loading Facebook Comments ...

Geef een reactie