Mundo For Life schenkt €3.000 aan Transkript vzw

Mundo For Life was een succes. Dankzij jullie massale aanwezigheid en enthousiaste sprongen in de 160m diepte mogen wij trots 3000 euro overhandigen aan Transkript vzw waarmee ze hun studio’s zullen vernieuwen. In die studio’s lezen 170 vrijwilligers dagelijks boeken en andere lectuur in voor blinden en slechtzienden. Daarom, van harte, ne welgemeende merci om ons te helpen steunen!

Bedrijvige game-hal

Op zaterdag 2 december werd Mundo Digitalis omgebouwd tot een bedrijvige game-hal waar je allerlei virtuele spelletjes kon spelen ten voordele van Transkript vzw. Hoewel de eerste vrieskou die dag aanzette, was de warmte overal aanwezig. Ware het niet van de vuurtonnen op het binnenplein, dan wel van de zoetzure caipirinha’s of de guacamole tussen de smakelijke hotdogs met verse worsten van op de bbq.

Virtueel plezier

Er passeerden een honderdvijftigtal mensen die zich blind lieten coachen achter het virtuele stuur van een Mario Kart, professioneel begeleid door onze eigenste Thomas. Het leverde hilarische scènes op met bijhorend gevloek en getier. Daarnaast kon je je laten misleiden in de virtuele realiteit van een pijl en boog-spel, waarbij je indringers moest weren die je burcht bestormden. Met hoofdtelefoon en bijbehorende strijdkreten waande je je temidden van een middeleeuws duel. Maar wat het meeste reactie uitlokte, was de virtuele realiteit waarbij je de lift moest nemen tot de twintigste verdieping van een flatgebouw. Zes seconden later, wanneer de liftdeur weer openging en er een taart stond te pronken aan het einde van een smalle balk, waande je brein je werkelijk op zo’n hoogte. Wat zelfs tot knikkende knieën en hoogtevrees leidde bij enkele bezoekers. De toeterende auto’s beneden in het drukke stadsverkeer deden er nog een schepje bovenop.

Gezellig lachen

Als afsluiter mochten we nog een aantal hilarische talenten ontvangen, die voor een gezellige, geanimeerde avond zorgden. Stand-up comedian Quinten Friederichs was MC van de avond. Debutant Jonas Demey, die eerder ook al te zien was in café The Joker, stak van wal. Kjen Descheemaeker, alias Devoo Beatbox, die niet onopgemerkt is gebleven bij Belgium’s Got Talent, blies het aanwezige publiek van hun stoelen met een grandioze beatbox demonstratie. Tot slot verbaasde ballonnenartiest Tom Bibo de gasten met zijn charme en spitsvondige humor tijdens zijn wervelend optreden. Era zal zijn sluwe vossenstreken ongetwijfeld niet snel vergeten.

Onze medewerkers in de bloemetjes

We willen hierbij onze medewerkers nog eens uitdrukkelijk in de bloemetjes zetten, die deze onvergetelijke dag hebben mogelijk gemaakt. Hun vrijwillige inzet en enthousiasme werkten aanstekelijk.

Mundo Digitalis medewerkster Rani Dillen: “We zijn erg blij met de opbrengst van ons evenement. Het heeft ons als team dichter bij elkaar gebracht. Zowel de voorbereiding als het samenwerken op de dag zelf was heel leuk. Onze Mundo for Life heeft ongetwijfeld het groepsgevoel van ons team versterkt. Wat mij betreft doen we dit volgend jaar nog eens!”

Mundo For Life kwam tot stand met de medewerking van:
Game Mania, Jermayo, Keurslager Didier & Barbara, R.A.V.E.NStudio Beshart, We Are Knights

Loading Facebook Comments ...

Geef een reactie