Astron Rough Pro

We zetten Astron Rough Pro mee op de wereldkaart

Mundo Digitalis helpt Astron Rough Pro met de lancering van nieuwe robuuste smartphones en tablets. Eerst lokaal, maar ondertussen ook wereldwijd.

Astron is de exclusieve verdeler van de Rough Pro-toestellen. Deze robuuste smartphones en tablets zijn schokbestendig en waterdicht, en dus uitermate geschikt voor ruwe werkomstandigheden. Astron ontwikkelt voor deze toestellen ook oplossingen en applicaties op maat voor klanten uit verschillende sectoren: de logistiek, de maritieme wereld, de transportsector, de bouw …

Van een lokaal merk naar wereldwijd

Je krijgt maar zelden de vraag om de volledige marketing uit te tekenen voor een dergelijke productlancering. We gingen dus meteen aan de slag: marktonderzoek, een naam voor het toestel, een nieuw merk, een identiteit, een marketing- en communicatieplan.

Om de toestellen in de markt te zetten, ging Mundo Digitalis in zee met het communicatiebureau Sprengers. Samen ontwikkelden we een grafische identiteit, die onder meer werd toegepast op productverpakkingen en de website.

Kort na de voltooiing van het Belgische traject besloot de internationale producent om de door ons gemaakte huisstijl en lay-out wereldwijd door te trekken. Een mooi compliment!

Tools voor een maximum aan effect

De lancering van www.astronrough.com werd gevolgd door een persconferentie en een e-mailing naar prospecten. Voor het sales-team werden allerlei materialen ontwikkeld, van tariefkaarten en presentaties tot en met de ‘elevator pitches’.

Toen het effect van de lancering wegebde, namen de sociale media het over. En het sales-team kreeg nog een duwtje in de rug dankzij de Google Adwords-campagne.

Om alle verzamelde gegevens in goede banen te leiden, besloten we Open ERP te gebruiken. Zo vermeden we van begin af aan een wildgroei van Excel-lijsten en het verlies van waardevolle gegevens.

Daarnaast richtten we ons ook op de Astron-medewerkers zelf. Die bepalen immers het ritme en de snelheid van de uitrol. Daarom gaven we hen nieuwe tactieken en technieken mee. Het werd een leerrijk avontuur!

Wordt vervolgd …

Resultaat van dit boeiende traject? Een product met een duidelijke en aantrekkelijke identiteit. Effectieve communicatiekanalen die op volle toeren draaien. En – last but not least – een klant die gemotiveerd met alle nieuwe tools aan de slag gaat.

Maar dit verhaal is nog lang niet afgelopen. Elke dag bekijken we samen met Astron hoe we het Rough Pro-gamma bekender kunnen maken. Zodat nog meer klanten deze unieke toestellen kunnen ontdekken.

Benieuwd? Bezoek een van de Astron Rough Pro kanalen:

Samen met het communicatiebureau Sprengers ontwikkelden we ook de productverpakking:

astron_verpakking_wikkel

Product verpakking

 

Loading Facebook Comments ...

Geef een reactie