Een nieuwe Joomla website maakt het verschil voor Samenlevingsopbouw

Samenlevingsopbouw Vlaanderen is de koepelorganisatie voor een aantal provinciale ngo’s in Vlaanderen en Brussel, die zich inzetten voor armoedebestrijding, solidariteit en herverdeling. In samenwerking met buurtwerkers en opbouwwerkers, ondersteunen ze maatschappelijk kwetsbare groepen.

Designbureau MadebyHanna stond in voor de nieuwe huisstijl. En een nieuwe huisstijl zette Samenlevingsopbouw ook aan het denken over een vernieuwde website. Bij Mundo Digitalis vonden beide partijen een coach én een partner voor de begeleiding en de implementatie.

Wie spreken we aan …

Wie spreekt Samenlevingsopbouw aan? Wie willen we bereiken? Welke problemen lossen jullie op voor jullie “klanten”? Stap voor stap gingen we op zoek naar antwoorden. Alle bevindingen voegden we samen in een klikbaar prototype.

Zo’n prototype bestaat steevast uit schetsen van pagina’s die je al vroeg in het traject inzicht geven in de werking van de site. Bestaande content wordt er meteen ingezet. Hebben we de juiste informatie voorhanden? Moet er nog informatie worden gemaakt? De haalbaarheid wordt meteen afgetoetst. Van zodra het prototype structureel vorm krijgt, volgt het grafisch design.

Keuzes

Het werd een Joomla website. Die keuze was evident. Samenlevingsopbouw werkt al jaren met Joomla, en iedereen in de organisatie is tevreden van dat platform. Joomla is een goed verspreid systeem. Bij Mundo Digitalis zoeken we dan naar iemand die technisch goed met Joomla overweg kan.

Alles tezamen

Aangezien Samenlevingsopbouw Vlaanderen zelf zou instaan voor het invoeren van de content, werd vertrokken vanuit de voornaamste templates van de website: de homepage, een thema-template en een standaardpagina. Hiermee kon de klant zelf reeds content beginnen invoeren, terwijl de andere elementen van de website ontwikkeld werden.

Indien gewenst, konden ook tutorials voorzien worden voor de invoer van bepaalde content. Regelmatig werden statusupdates voorzien om de voortgang en het budget nauwkeurig op te volgen.

Launch & kick off

Na het live gaan van de website begint de uitdaging pas echt. Bij het opvolgen van het zoekverkeer naar de website en de manier waarop bezoekers door je website navigeren, kan interessante informatie opduiken. Die gebruik je om je website beter af te stemmen op de wensen en interesses van je bezoekers. Zo optimaliseren we de website continu, in nauwe samenwerking met Samenlevingsopbouw.

Ben je op zoek naar een partij die met jouw vertrouwde designer aan de slag wil om een website te bouwen? Geef ons vandaag nog een seintje. Dan komen we graag eens langs.

Loading Facebook Comments ...

Geef een reactie