Havenkrant Flows wordt 100% digitaal

Flows, de opvolger van havenkrant De Lloyd, gaat volledig voor digitaal. Mundo Digitalis helpt Port+ en de Havenkoepel bij de transitie van een papieren krant naar  een digitaal platform. 

Flows is de referentie voor alle laatste updates over trade, shipping, transport en logistiek. Tot en met 17 september verscheen de krant in gedrukte versie, nu is het een online platform. Met de digitalisering van de krant speelt Flows nog korter op de bal. Bovendien wil Flows een platform zijn voor kennisdeling en dialoog binnen de sector.

Een nieuwe look en nieuwe kanalen

Voor het opbouwen van hun nieuwe website deden Port+ en de Havenkoepel een beroep op Calibrate. De website bevat unieke content en kan geraadpleegd worden op alle toestellen, van smartphones tot desktops. Betalende abonnees krijgen toegang tot uitgebreide artikels en de laatste updates. Naast de website, wordt ook een digitale nieuwsbrief uitgestuurd.

Mundo Digitalis en communicatiebureau Sprengers werden ingeschakeld om het nieuwe digitale platform in de markt te zetten. Samen ontwikkelden we een campagne om de bestaande lezers te activeren tot het abonneren op de digitale versie. Met een geschikt campagnebeeld en een aanstekelijke slogan, gingen we aan de slag  in verschillende kanalen.

Mundo Digitalis boog zich ook over de ontwikkeling van de nieuwsbrief. Hierbij werd gekeken naar een  automatisering van het opmaak- en planningsproces. Dit geeft de redactie van Flows meer ademruimte om zich te focussen op de content.

Digitale focus

Om zowel de bestaande abonnees als gratis lezers tijdig te informeren over de digitalisering kozen we voor een hoofdzakelijk digitale aanpak, in combinatie met een direct mail. Het werd een combinatie van bannering, e-mail, postale brieven en een klassieke advertentie in de papieren krant. Hierdoor bereikte we elke doelgroep via een gepast kanaal.

Een strakke planning en nauwe samenwerking tussen alle partijen waren cruciale succesfactoren. Dit leidde tot een bijzonder interessant en intens project.

Wil je meer weten? Neem dan zeker eens een kijkje op de website: www.flows.be

 

14023_banner_flows_600x8014023_banner_flows_600x80 (1)

Loading Facebook Comments ...

Geef een reactie