Europabank is een sterke, financiële partner voor particulieren en professionelen op het gebied van sparen, beleggen en lenen. Vooral hun ongecompliceerde consumenten- en investeringskredieten springen daarbij in het oog. Niet alleen in de filialen zelf, maar ook online kunnen klanten terecht voor professionele ondersteuning. Zo lanceerden zij in 2002 hun internetbankierentool ‘eb online’.

Dat internetbankierenplatform nog kwalitatiever en gebruiksvriendelijker maken: dat was de expliciete vraag waarmee Europabank naar Mundo Digitalis en Gutzandglory stapte. Al jaren is Europabank synoniem voor kredieten en leningen zonder kleine lettertjes of woekerrentes. Hoog tijd om die visie ook naar de online tool door te trekken, in de vorm van een eenvoudige, digitale service die uitblinkt in simpliciteit en fuctionaliteit.

User-centered design voorop

Eind 2016 werd de vernieuwde internetbankierentool van Europabank gelanceerd. De eenvoudige interface zet de gebruikservaring volledig voorop. Als bank dien je immers in de eerste plaats praktisch en professioneel te zijn. Hypermoderne poespas die louter visueel aantrekkelijk is, maar geen toegevoegde waarde biedt voor de klant, werd doelbewust achterwege gelaten. De gebruiker staat zo meer dan ooit centraal.

europabank_front

Het responsieve platform werd ook geoptimaliseerd voor verschillende apparaten en platforms. Zo maakt het niet uit op welk scherm je wilt internetbankieren: Europabank past zijn tool naadloos aan. Dat maakt de dienst toegankelijk op elk scherm, op elk moment.

Twee handen op één buik

Samen staan we sterk, en dus hebben we bij dit project nauw samengewerkt met Gutzandglory. Gezamenlijk brainstomden we over een toekomstplan voor Europabank en werkten we een sterk strategisch kader uit. Nadien zorgde Gutzandglory voor voor het strakke en praktische design, wij voor de bouw van de applicatie. Zo bouwden we samen aan een online oplossing waar je altijd en overal op kan rekenen.

Is je interesse geprikkeld? Bekijk ons werk voor Europabank op hun website, of check ons overig werk voor nog meer inspiratie. Eerder benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen? Contacteer ons dan voor een vrijblijvend gesprek. Wij zetten de koffie alvast klaar.