Stilstaand verkeer, ellenlange files, duizenden voertuigen op de baan … ondertussen dagelijkse kost dat je de hele dag te horen krijgt op de radio. Onze wegen raken stilaan verstopt met voertuigen die dagelijks, quasi leeg, van punt A naar punt B rijden. Wat als al deze bestuurders op het traject dat ze afleggen ook nog eens geld zouden kunnen verdienen? Dat was de vraag die een groep ondernemers zich stelde. Zo werd de startup Hubert NV opgericht om een koerier service aan te bieden zonder dat er nog meer voertuigen in het verkeer zich zouden moeten mengen. Geen extra ritten, maar je ritten dus laten opbrengen was de boodschap.

Voor elk pakje een extra voertuig, logisch?

Je kan op elk uur van de dag vertrekken en je nog steeds verwachten aan fille. Waarom? Omdat er dagelijks duizenden mensen de baan op moeten. Zo vullen de verschillende pakjesdiensten ook een heel wat plaats op op de autosnelwegen en staan wij nog net iets langer in de file. Verdergaand op die conclusie heeft het team van Hubert NV gebrainstormd over een nuttige toepassing van de overvloed aan verkeer. Zij kwamen op het briljante idee dat alle mensen die zich van punt A naar punt B verplaatsen hun traject nuttig kunnen besteden door pakjes te bezorgen. Dit kan per fiets, op de step, met de wagen, met het openbaar vervoer, te voet. Kortom iedereen van studenten, pendelaars tot professionele koeriers met nog wat laadruimte op overschot…. zouden een centje bij kunnen verdienen op hun traject.

Mundo Digitalis to the rescue!

Na een aantal brainstorms gingen wij van start met het tekenen van de wireframes, het bepalen van de structuur en het uitschrijven van alle mogelijke scenario’s voor verzenders, ontvangers en bezorgers. Hiervoor hielden we in het achterhoofd dat de app simpel, overzichtelijk en eenvoudig in gebruik moest zijn zodat alle gebruikers er vlot mee aan de slag kon gaan. Zowel de wireframes als de eerste scenario’s hebben wij zorgvuldig opgemaakt. Op de ruwbouw volgt de afwerking, wat in dit geval de huisstijl en het design van de schermen was. Voor het ontwikkelen van de app stond onze technische partner, Pointbreak, in.

Paxi – Ship & Share lancering

Vele testrondes en finetuning later kwam de app ‘PAXI – Ship & Share’ tot stand. Dé app die maakt dat mensen hun dagelijks traject een kleine surplus met zich meebrengt. Vandaag de dag kan iedereen dus gebruik maken van een app dat iedereen de mogelijkheid geeft pakjes af te leveren, zonder hier voor al te veel moeite te moeten doen. Zowel in de Google Play Store als in de Appstore is de app beschikbaar. Paxi brengt voortaan particulieren en professionals die pakjes willen verzenden via een handige, veilige app in contact met een community van pakjesbezorgers. Daarnaast blijven we de app verder optimaliseren om de vragen van de gebruikers tegemoet te komen.
Natuurlijk zijn we nog steeds een eindje verwijderd van de magische oplossing voor het fileprobleem, maar alle beetjes helpen & dit is een beetje dat opbrengsten garandeert!

Heb jij ook een fantastisch idee voor een startup en ben je op zoek naar een partner om dit uit te werken en te ontwikkelen?

Spring dan zeker eens binnen bij Mundo Digitalis!

Contacteer ons, en we kijken samen naar de mogelijkheden!